Rízling vlašský, Identity, 2022

Rizling vlašský ročníka 2022 na oko odráža svoju sviežu žltozelenú farbu. Vo vôni dominujú minerálno-herbálne tóny doplnené o sladký nádych krásne vyzretého hrozna, ktoré sa zrodilo na svahoch Malých Karpát. V chuti vlašák poteší svojim ľahkým minerálno-ovocným prejavom, ktorý je doplneným o hravú kyselinku. Víno s nízkym obsahom histamínu pod <0,25 mg/l.

Skladom
Značka: Skovajsa
€11
Kategória: Biele víno
Odroda: Rizling vlassky
Farba: Biele
Cukornatosť: Suché
Ročník: 2022
Vinohradnícka oblasť: Malokarpatská

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

SKOVAJSA - MALOKARPATSKÉ RODINNÉ VINÁRSTVO Z PEZINKA

„My nič, to vinič!“

Rodinné vinárstvo sídli v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v mestečku Pezinok. Prioritou vinárstva je výroba kvalitných vín, ktorá je možná iba vtedy, ak jej základom je použitie kvalitnej suroviny – toho najlepšieho hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach. V súčasnosti je to 7,5 hektárov vinohradu, ktorý sa nachádza v Pezinku a Limbachu. Tieto juhozápadné svahy Malých Karpát sa právom označujú aj ako klenotnica vinohradníctva na Slovensku. Z viníc dokážu u Skovajsu ročne vyprodukovať 35 - 40 000 fliaš vína ročne.

 

Výroba vína má v rodine dlhoročnú tradíciu - vinohradníctvu a vinárstvu sa venujú už niekoľko generácií. Na túto tradíciu nadviazali v roku 1991, kedy sa začali starať o v reštitúcii vrátené vinohrady a vyrábať prvé sudové vína. Postupom času si uvedomili, že nechceli zostať len pri sudovom víne. A tak v roku 2006 začali fľašovať prvé vína, s ktorými postupne získali tituly šampiónov na všetkých známych slovenských výstavách.

 

Základným stavebným kameňom sú vlastné vinohrady. Bez nich by to veru nešlo. Vo vinárstve im poskytujú maximálnu starostlivosť a oni Skovajcovcou za to odmeňujú maximálnou kvalitou, vďaka ktorej môžu produkovať tie najkvalitnejšie vína.
Vo viacerých svetových vinárskych oblastiach sa výrobcovia snažia vrátiť k rokmi overenému spôsobu výroby a tento smer si osvojili aj u Skovajsu v Pezinku. Dnes používajú síce najmodernejšie technológie, ale zároveň sa snažía vo vínach zdôrazniť osobitosť miesta, v ktorom sa urodilo hrozno (terroir). Vďaka tomuto prístupu majú vína ponechaný väčší priestor na to, aby sa prejavili vo svojej plnej kráse.